Idag besökte jag ett rätt nyöppnat café som ligger på Trädgårdstorget; Café Mums!
 
Miljö
När man först klev in på caféet så kändes det väldigt exklusivt när allt är så nytt och fräscht, det var nästan så att man inte vågade sig in. Dock var det tomt i serveringen och vi fick vänta någon minut innan personal kom (hann t.o.m. ta fram kameran och fota).
Färgerna gick i härligt rött och brunt med fräscha inredningsdetaljer, planlösningen var öppen och det fanns olika kombinationer av möbler och sittgrupperingar vilket gav en modern känsla.
I högtalarna spelades modern radiomusik à la Rix Fm i medelhög volym.
Det som var tråkigt att se på var en metallrullgardin bredvid serveringen, en sån som ofta fälls ner när butiker har stängt. Vet ej varför den var där, men snyggt var det inte.
 
Serveringen
 
 
 
 
Utbud
De kaffedrycker som finns på de flesta caféer fanns att tillgå. Matubudet var bra och större än vanligt med matpajer, bakpotatis, frallor, bagels, ciabatta och "mixa din egen sallad", så man kan få i sig en bra, lätt lunch om så önskas. Fikamässigt så fanns en hel del tårtor/kakor/pajer i form av t.ex. Cheesecake, morotskaka, kladdkaka och moussetårta. Det fanns även några olika sorters bullar och en gigantisk chokladboll.
Jag var dock sugen på något litet, vilket inte fanns, så avstod från att köpa något. Men, sambon köpte en chokladboll, så smakade på den.
Alla bakverk såg väldigt goda och välgjorda ut, men ibland är man sugen på något litet så det var synd att det inte fanns.
 
Fikat
Kaffet var gott och satt där det skulle, det var självservering och kopparna var medelstora, så blev en rätt lagom mängd. Det var även skyltat med att kaffet var Ekologiskt från Gevalia.
I tidigare fall när jag ätit gigantiska chokladbollar så har de bara smakat smör, och detta vid flertalet tillfällen på olika ställen, så det var vad jag förväntade mig även av denna. Men, den här hade en väldigt god och genuin chokladsmak.
Det sägs att allt här ska vara hemlagat och det kändes verkligen på smaken - så kan bara tänka mig hur kak-tårt-pajerna smakar! Får prova det en annan gång ;)
 
 
Priser
Kaffe 24:-
Latte 32:-
Chokladboll 20:-
Bit av tårta/kaka/paj ca 35:-
 
Betyg
Miljön får 4,5/5 (avdrag för rullgardinen)
Utbudet får 4/5 (avdrag för brist på små godbitar, plus för bra matutbud)
Fikat får 5/5 
Priserna får 4,5/5 
 
Totalt får Café Mums 4,5/5! ♥♥½
Baka, Café, Kaffe, Linköping, Mums, Recension, fika, latte,

Kommentera

Publiceras ej