Idag blev det Lanemo Konditori på Västra Vägen 6!
Lanemo beskrivs som ett "anrikt bageri från 1939, med genuin konditori- och cafémiljö". 
 
Miljö
Att det finns anor från 1939 framhålls på Lanemos hemsida, och cafékartan beskriver det som ett "café och konditori som behållit inredningen från 50-talet".
Det stämmer till viss del, men inredningen är gammal på ett omodernt sätt. Missförstå mig rätt. Jag tycker väldigt mycket om när man använder sig av gammla ting och använder det i inredningen på ett fräscht och snyggt sätt. 
Men, detta kändes mer för mig som att sitta och fika i en fikalokal (snarare än ett café) ansluten till ett begravningscenter, äldreboende e.d., eller hemma hos sin gammelfarmor - både utseendemässigt och luktmässigt. 
När man passerat serveringen, och några få bord som finns där, bak till "fikarummet" så slås man av doften av gammalt. Ja, det luktar gammalt.. så som det kan lukta i källaren/på vinden eller hemma hos din mormor som inte bytt lägenhet på 50 år. Så, ja.. visst finns det anor från 1939, men det kändes tyvärr bara gammalt och unket.
Serveringsdelen var helt okej med schyssta färger, men såg mer ut som ett konditori (vilket det ju förvisso är) än ett inbjudande café.
Ingen bakgrundsmusik.
Entré och frontservering
 
Konditori och servering
 
Det bakre caférummet
 
Utbud
Kaffeutbudet var ganska standard med kaffe, latte, cappuccino och latte macchiato. Det som var extra positivt var att man fick välja mellan mellanrost och mörkrost på bryggkaffet, så man får det man föredrar (själv är jag en mörkrost-tjej!).
I och med att det är ett konditori så fanns det en hel del bakelser och tårtbitar, men även kakor och de mer klassiska kaffebröden. Lanemos specialite är en kreation av Julia Thörn, som vann PAUS och Östgötamats gemensamma tävling "Estellebakelsen", och den heter just det - Estellebakelsen. Såklart inhandlades denna genast för ett smakprov!
Estellebakelsen finns även som Estelletårta.
 
Fikat
Det var självservering på kaffet, där man då fick välja styrka, och kopparna som fanns att tillgå var rymliga och fina. Kaffet var riktigt gott och helt i min smak!
Estellebakelsen består av en browniebotten underst följt av en morotsmarmeladkräm, därefter en sockerkaksbotten och till sist rabarbergrädde som gömmer sig under ett skimmrande rosa marsipantäcke. Den smakade lika spännande som det låter! Varje tugga var en ny smakupplevelse eftersom man fick lite olika propotioner varje gång, och den blev bara godare ju mer man åt av den. Helt klart godkänd!
 
 
Priser (+take away)
Kaffe 21:- (14:-)
Latte 28:- (22:-)
Estellebakelsen 39:- (30:-)
 
Betyg
Miljön får 1/5, den föll mig inte alls i smaken, hade ingen god doft och ingen musik
Utbudet får 4/5, jag saknade inget egenligen, men det fanns inte det där lilla extra.
Fikat får 5/5, gott!
Priserna får 5/5!
 
Totalt får Lanemo 4/5! ♥
(Som Take Away-café får Lanemo 5/5)
Café, Kaffe, Linköping, Recension, fika,

Kommentera

Publiceras ej